Brexit – Stage in Engeland

Stage in Engeland met Brexit?

Stage in Engeland, heeft de Brexit hier een invloed op? Zal een een stage in Engeland, Wales of Schotland ineens een aantrekkelijke bestemming worden door de Goedkope Pond? Ja en Nee, lees onderstaand waarom..

De UK is relatief erg afhankelijk van het aantal buitenlanders die Engeland bezoeken. Engeland trekt namelijk het dubbele aantal toeristen vergeleken met andere EU landen. Toerisme biedt Engeland drie miljoen banen en het is een favoriet stage land en Londen voornamelijk voor city trips.

Stage in Engeland via Go placements is een fantastisch avontuur. Wij regelen een stage en huisvesting voor jou.

Positief nieuws voor een stage Engeland

De komende twee jaar, zelfs langer na het schrijven van dit artikel veranderd er eigenlijk helemaal niets. De EU is druk met allerlei onderhandelingen waar jij je niet druk over hoeft te maken. In deze periode wordt de Brexit geregeld. Reizen en verblijven wordt dus goedkoper. Economen verwachten dat de Britse Pond, komende tijd verder zal dalen wat voor jou dus gunstig is. Volgens prognose wordt het 12% goedkoper de komende 2 jaar. Goed nieuws voor een stage in Engeland!

Paspoort nodig voor een stage in Engeland?

Er hoeft geen onrust te ontstaan voor jouw stage in Engeland. Vele studenten zijn bang om nu al een Visa te moeten aanschaven, nergens voor nodig! De UK zat sowieso niet in de Schengen regelementen. Wij kunnen nu nog met onze ID-kaart Engeland binnenkomen. Dit zal op den duur gaan veranderen, zwart/wit gezien de dag dat Engeland de EU uit is – dus over een jaar of 2, 3 zal je een paspoort nodig hebben, net zoals je naar bijvoorbeeld Zuid Afrika voor een stage gaat. De toeristen sector is druk bezig om dit te voorkomen – verdrag tussen de UK en EU waardoor een Identiteitskaart van de EU gewoon zal gelden. Ook is er in de politiek veel gevechten om voor een paspoort te kiezen om terreur bedreigingen. Kortom, een stage in Engeland zal niets veranderen de komende tijd.

Stage in Engeland via Go placements is een fantastisch avontuur. Wij regelen een stage en huisvesting voor jou.

Wat gebeurt er dan over twee jaar met mijn stage?

Over een jaar of twee zal de pond minder sterk staan voor de Britten. Hierdoor zullen de Britten vaker in eigen land op vakantie gaan wat de prijzen aan huisvesting zal gaan stijgen + de grotere vraag va buitenlanders. Dit zal weinig tot geen invloed hebben op de prijzen van de studentenhuizen. We moeten dit nog maar even afwachten, voor jou als stage in Engeland verwachten wij dus geen problemen.
We gaven aan dat er 3 miljoen Britten werkzaam zijn in de Toerisme sector. Ze zullen moeten concurreren met goedkope arbeiders uit de Oostblok landen, veel onzekerheid dus voor de Britten. De EU heeft dus ook vrij verkeer van arbeid ontmanteld. 25% van alle hotels heeft een probleem met goedkope arbeiders. London staat bekend om haar Finance centre. Financiële bedrijven zijn nu opzoek naar nieuwe locaties in Nederland, België, Duitsland om zich te vestigen. Klanten zoeken nu ook liever Logistieke dienstverleners op het vaste land wat de Nederlandse economie ten goede zal komen.

Wij als GO placements zien het positief in om een stage te doen in Engeland. Zeker de komende 2 a 3 jaar is er nog niets aan de hand en we verwachten dat de Pond alleenmaal zal dalen. Positief dus voor jou!!