Stage in Manchester

Wil jij een stage doen in een van de meest spannende steden in Engeland? Stage Engeland kan jou helpen met het vinden van een stage in Manchester. Voor 500 euro gaan wij aan de slag voor jou en door middel van onze connecties en ervaring kunnen wij de perfecte stage voor jou vinden. Manchester heeft ontzettend veel te bieden heeft op verschillende vlakken. In Manchester zul je veel leren over het Britse bedrijfsleven maar ook naast je stage is er meer dan genoeg te beleven. Verder helpt GO stage Engeland jou ook met het vinden van een fijne en betaalbare accommodatie in Manchester en andere praktische zaken. Een stage in Manchester? Just GO for it!

 

Waarom een stage in Manchester?

Manchester is één van de grootste steden van Engeland en heeft een grote industrie. Na Londen is heeft Manchester het belangrijkste zakencentrum van Engeland. Er zijn dus veel stage mogelijkheden in de stad en Manchester heeft kantoren waar veel grote multinationals gevestigd zijn. Daarnaast heeft de stad een rijke industriële geschiedenis en ook mooie musea en architectuur. De stad telt drie universiteiten dus er is ook een groot aantal studenten te vinden in de stad. Verder heeft Manchester een divers en spannend nachtleven. Kortom, reden genoeg om een stage te doen in deze geweldige Engelse stad.

stage Manchester vrienden

Economie van Manchester

De economie van Manchester is één van de grootste van Engeland. Oorspronkelijk is Manchester de eerste industrialiserende stad door de snel groeiende textiel industrie. In de 19e eeuw was de textiel industrie dan ook explosief aan het stijgen in Engeland. Tegenwoordig heeft de stad een grote en snel groeiende economie met veel verschillende sectoren die mogelijkheden bieden voor een stage. De stad heeft drie universiteiten en veel bedrijven in de volgende sectoren; de online sector , de financiële sector, biotechnologie, milieutechnologie, geavanceerde productieprocessen en toerisme. Manchester heeft ook een groot zakencentrum en wordt na Londen gezien als de stad met de meest internationale invloed. Ook door de verschillende Universiteiten heeft Manchester een grote kenniseconomie dus een stage in Manchester CV-technisch zeer interessant!

stage Manchester studeren

Vervoer tijdens je Stage

In Manchester zijn de bus en tram de meest gebruikte manieren van transport waarbij de bus het meest uitgebreide netwerk heeft ten opzichte van de tram. De tram in Manchester heeft zes lijnen en rijd vooral door het centrum. De bus is het meest gebruikte vervoersmiddel en het busnetwerk in Manchester is na Londen het meest uitgebreide netwerk van het Verenigd Koninkrijk.
Omdat er in Manchester veel verschillende busmaatschappijen rijden is het slim om een ‘get me there’ kaart aan te vragen. Vervolgens kun je daar dan een abonnement op zetten. Verder heeft Manchester een groot vliegveld, het op 2 na drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt dus een directe vlucht nemen naar Manchester voor je stage!

stage-manchester-stadion

 

Cultuur & Geschiedenis

Manchester is de eerste stad die werd geïndustrialiseerd. De textiel industrie werd al vroeg op gang gezet in de late middeleeuwen. De eerste bouwstenen van de stad zijn echter al van veel verder terug; namelijk van het jaar 79 na Christus. Na honderden jaren een nederzetting te zijn geweest zijn er in de late middeleeuwen ook kerken gebouwd waaronder de Manchester Catheldral. Deze kathedraal komt uit 1421 en is een heuse eyecatcher. De stad heeft verder ook een zeer oude bibliotheek; de ‘Chetham’s Library’ die in 1653 gebouwd is. Manchester heeft dus prachtige oude culturele schatten en musea die zeker de moeite waard zijn om een keer te bezichtigen tijdens je stage. Een ander deel van de cultuur van Manchester is voetbal. De stad heeft twee grote voetbalclubs Manchester United en Manchester City twee instituten op het gebied van voetbal. Het is dan ook absoluut de moeite waard om een keer een wedstrijd van één van de twee bij te wonen tijdens je stage.

stage Manchester geschiedenis

Nachtleven

Zoals overal in Engeland zijn er in Manchester veel pubs te vinden, maar Manchester heeft ook ontzettend veel clubs die je kunt ontdekken tijdens je stage. Engelsen houden wel van een biertje en het uitgaansleven in Manchester is daarom ook erg divers en uitgebreid. In het centrum van Manchester zijn de meeste clubs te vinden. De stad heeft ontelbaar veel bars, pubs en clubs te vinden waar je tot in de vroege uurtjes een avondje kunt feesten na je stage.
Go Manchester
Dus wil jij stage lopen in deze geweldige stad? Schrijf je dan nu in bij ons. Voor 500 euro vinden wij een stage voor jou die perfect bij je past en helpen wij jou met een accommodatie. Just GO for it! GO to Manchester!

stage Manchester vrouw